Knyppling – Frivoliteter

Jag har en hel del material som jag rear ut. Det jag börjar med är knyppelpinnar och böcker som finns under länken Rea.

Det finns 2 böcker knyppling från Svenska spetsar. Mapp med tönder knypplade spetsmönster från 1986, den har jag 2 st av .

Frivolitetsskyttlar finns i olika färger och varianter. De kostar 25 kr styck.

Sax

Praktisk och bra sax för att kunna klippa av tråden intill arbetet så fungerar denna praktiska sax. Den kostar 40 kr styck.

Virknålar till hopfogning

Det är 4 st virknålar som sitter i en ring och i storlek så de passar de flesta garner. De kostar 90 kr för en ring.

Trådhållare

En enkel trådhållare att fästa på bordskanten när du ska spola garn. Du bara trycker den över bordskanten så sitter den fast utan att ge märken i bordet. Priset är 25 kr styck

Knyppelpinnehållare

Hållare för att fästa ihop knyppelpinnarna under transport eller tillsammans när du knypplar. Finns i 2 storlekar för 10-14 eller 12-18 pinnar. Priset är 25 kr styck.

Korta knappnålar

Korta knappnålar som används om du ska knyppla på styropropol bollar. Då kan inte knappnålen var som en vanlig nål för då kan den gå igenom bollen på sina ställen. Det finns 2 varianter:

gula nålar: 16mm långa och 0,65 mm i tjocklek. Burken innehåller 50 gram. Tillverkare är Prym. Priset är 35 kr för en burk.

vita nålar: 14 mm långa och 0,60 mm i tjocklek. Burken innehåller 25 gram nålar. Tillverkare är Prym. Priset är 25 kr för en burk.

knappnålar som är 16 mm långa
knappnålar som är 14 mm långa

Gafflar till gaffelvirkning som är 2 cm breda kan man även ha till frivoliteter. Kostar 20 kr / st