Spel

Jag har designat en del spel som även ska kunna användas av personer med något handikapp. Det är synskada, halvsidesförlamningar eller personer med olika  bokstavskombinationer.  Vanligast är att spelen har lösa delar eller pjäser som inte blir kvar på sin plats om någon stöter till spelet. Det finns inte heller metaller i dom utan är helt gjorda i textil. Finns det önskemål om färger så är det bara att skriva o fråga. Numera så finns spelplanen för sig och du kan själv välja färg på de runda o fyrkantiga plattorna.

Eftersom jag o world press inte kommer riktigt överens så du bläddra neråt för länkarna fungerar inte ännu.

Spelen är:

3 i rad eller luffarshack

Formsoduko

IQ pussel

  • Luffarshack, som det hette förr, spelades överallt med enkla grejor. Man ritade upp en ruta i sanden och hade stenar eller grenar till spelbrickor. Problemet var om någon rörde vid det för då visste ingen var brickorna fanns innan det hände.

3 i rad pussel

Jag har sytt spelen med 3 fyrkantiga brickor och 3 runda brickor som sätts fast med kardborreband. Tygerna som används är sällan lika för att valen ska bli större. Det är samma med brickorna där det går att välja. Försöker även ha färgkontraster för att de nedsatt syn ska kunna urskilja brickorna. Det går att ta brickorna till ett spel och byta botten. Vid beställning får man beställa brickorna separat. Spelen kostar 50 kr st.

Form-sudoku

Enkel form av sudoku där spelplanen är indelad i 4×4 rutor istället för det traditionella. Siffrorna är utbytta mot 4 olika former som sätts fast på spelplanen med kardborreband. När man spelar så ska det inte finnas 2 brickor i samma form i en rad eller 2×2 indelning. Spelplanen är 19×19 cm så även en med synproblem kan känna var brickorna sitter. Det går att välja en spelplan och brickor från ett annat. Baksidan är tyg av ett som syns på brickorna. Priset på dom är 70 kr.

IQ-pussel

IQ-pussel är pussel med bitar i olika former som ska läggas så det blir en fyrkantig form. Det kan bli både kvadrat eller rektangel och har flera olika lösningar. Det finns i 5, 6 eller 8 bitar. Det med 6 bitar har testats av synskadade. En lösning följer med i påsen där bitarna ligger. Priset är 40 kr för de med 5 eller 6 bitar. Det med 8 bitar kostar 50 kr.

Kontakt: Eva Nygren

Farmors design, Österlengatan 36, 27332 Tomelilla

Mobil: 0703 291005

Mejl: info@farmorsdesign.se